Algemeen

Het gaat beginnen… de start van mijn vintage blog!

Ik zit al even voor me uit te staren, allerlei openingszinnen schieten door mijn hoofd….. waar zal ik mee beginnen? Hoe ga ik het doen?

Het zweeft al langer door mijn hoofd maar ik kon er geen vorm aan geven. Maar ja, als je dan op je social media aankondigt dat je gaat bloggen….. tsja, dan is daar de stok achter de deur….

En zo zit ik nu aan tafel te denken wat het eerste onderwerp zal zijn. Styling kinderkamer, composities, rotan, salontafel / krukjes…… maar in dit eerste blog start ik met een voorstel ronde, wel zo netjes  ?

Ten eerste, welkom, leuk dat je er bent!

Mijn naam is Martine, uit een ontzettende passie voor vintage, styling en interieur is mijn webshop www.vintage-curiosa.nl ontstaan. Toen ik nog Martientje werd genoemd was daar het begin van deze passie. Als we vroeger met ons gezin op vakantie gingen moest er altijd wel een tussenstop worden gemaakt bij een brocantemarkt of een antiekhandelaar. Terwijl ik toen wel eens dacht; “hellup, daar gaaaaaan we weer”.

Nu doe ik precies hetzelfde, vaak samen met mijn moeder. Het is voor mij als een soort verslaving. Met passie en enthousiaste gedrevenheid ga ik als een zoekende ziel op pad om de mooiste items te vinden die veelal van oud hout en oud ijzer zijn. Het zijn items die een heel verleden hebben, vaak al generaties lang zijn hergebruikt. Niet voor niets is vintage in je interieur al geruime tijd een trend. Het is een zeer actueel antwoord op onze consumptiemaatschappij waarin bijna alles voor ons huis nieuw te koop is. Daardoor zie je interieurs die er veelal hetzelfde uit zien.

Kijk eens in de schuur van je opa, oma, oom, tante of misschien heb jezelf nog wel een oud item ergens verstopt staan. Juist die combinatie geeft een fijn contrast. Het geeft karakter aan je interieur en maakt het persoonlijk. Als je geen zin / tijd hebt om vintage voor je interieur te zoeken….. ik heb alvast wat voorwerk gedaan ? www.vintage-curiosa.nl

Ik wens je nog een fijne dag en ik ga op naar een volgend blog.

Groet, Martine