Algemeen

Vintage kinderkamer

Steeds vaker duikt de term vintage op in het interieur, gelukkig maar ?, en dus ook in de kinderkamer. Vintage items brengen vaak sfeer en maken het persoonlijk. Want hoe mooi is het dat het wiegje waar jij in hebt gelegen een plekje krijgt in de kinderkamer waar dan nu jouw kindje in kan liggen. Of bijvoorbeeld een oude fauteuil van je opa waar hij dan altijd in zat als jij daar op visite was en dat je deze nu gebruikt om er met je kindje in te zitten.

“Ja hoor, die ouderwetse stoel past toch echt niet in de stijl van onze kinderkamer…..”

Nee misschien niet in de staat zoals deze nu is maar wat een likje verf, een andere stof kan doen…..veel! En als je dat dan in het kleurenpalet van de kamer doet, krijg je een mooi geheel met een rustige basis. In die basis kun je op een eenvoudige manier wat verandering aanbrengen door middel van een paneel (zorg wel dat je die goed bevestigd) wat je dan verft of van behang voorziet. Dit is makkelijk te verplaatsen en als je eens wat anders wil, heb je met een kleine inspanning een groot resultaat, ook fijn toch?!

Heb je nu geen oude wieg of fauteuil? Je kunt de vintage sfeer maken door bijvoorbeeld te decoreren met oud speelgoed zoals een oud ijzer kinderstepje langs de kast te plaatsen, oud speelgoed op een plank aan de muur of een vintage kinderstoeltje waar je kleine ook op kan zitten. Dat is ook wat ik zo leuk vind aan vintage items, je maakt je eigen unieke stijl.

Ben je niet zo van het rondstruinen naar vintage items? Ik maak het je wat gemakkelijker ? www.vintage-curiosa.nl Kijk rustig eens rond, je bent er welkom!

Ik wens je nog een fijne dag en tot het volgende blog!